Losing fat and gaining muscle is a slow process. You’ve got to allow yourself to understand that and it will make the whole journey a lot less discouraging.
If you ever feel like giving up, just remember that dieting is HARD. No one said it was going to be easy.

-Cassey Ho, Blogilates

Quote  —  Posted: January 8, 2014 by Usagi in News/Berita

Sayang, Tidur Dengan Aman, Ya?

Posted: May 16, 2012 by Usagi in News/Berita
Tags: , ,

image

Comel,kan? Ni la Amoon.. boleh panggil Moon / Moon Moon .. kesian dia dah berapa hari tak dapat tidur.. Hari ni dia dah dapat tidur dengan tenang sekali.. untuk selama2nya..

Dia meninggal pukul 4.30 pagi hari ini iaitu May 16,2012.. dlm tempoh 45hari kakak dia, Adan meninggal kerana dilanggar kereta.. 

Semenjak Adan dah tak ada Moon tak aktif sangat mcm waktu Adan masih ada.. dia sendiri yg saksi depan mata dia kakak dia kena langgar.. langsung tak berkelip mata.. dia tengok Adan yg terlantar kat atas jalan..waktu tu Adan cuba nak main terjah2 Moon dari seberang jalan.. kesian..

Bila Adan dah tak ada,dia duduk kat tingkat atas bawah katil tempat Adan dengan Moon selalu main dgn tidur…

Selalunya kalau lepas makan, diorg selalu jilat muka sama2.. tolong jilatkan muka, badan.. tolong bersihkan badan masing2.. Bila Adan dah tak ada, tak ada nak tolong jilatkan dia.. 

Akhirnya, seminggu lepas sewaktu nak hampir hari ke 40 Adan pergi, dia dah sakit2..demam.. ingatkan demam biasa..pergi vet, katanya xada apa.. hanya lemak bengkak.. tapi badan dia bisa..dari nak makan terus langsung tak nak makan.. duduk terperuk celah katil.. tempat2 kita tak nampak dia..

Dalam hati, dengan harapan dia boleh sihat semula.. tapi apakan daya,memang Amoon rindu sangat dengan Adan.. Adan tengah tunggu dia agaknya.. tak apalah.. hati aku sedih dengan dugaan yg xabis2 menimpa ,tapi aku redha.. dari dia terus sakit,kaki dah tak larat jalan,sakit bisa badan,pemergian ini utk kebaikan dia..

Sekarang, dah tak ada Amoon yg reti jilat muka aku tiap kali klu duduk dekat dia.. tak ada yg selalu nak abiskan makanan ..tak ada yg nak berebut makan lagi.. tak ada tangan yg mengapai bila org nak makan kat atas meja.. 

Amoon akak bijak..  Dulu kecik2, masa lahir,akak juga yg sambut Amoon, Adan dgn Adin..  sekarang 3-3 ekor dah tak ada dengan akak.. 3-3 dah tak boleh tidur dgn akak.. Amoon, Adan, Adin dah tidur sama2..  akak rindu sayang korang..  Andai ada jodoh kita jumpa kat sana,jgn lupa jumpa akak,ya?? Akak rindu nak peluk tidur dengan semua kucing akak dengan selimut yg korg sentiasa tidur lena bila tidur atas tu..

Amoon, semoga tenang kat sana.  Nanti jilat Adan, Adin dengan anak anak Amoon kat atas sana ya??  Akak sayang Amoon.. Tidur lena sayang..   :’(

image

Hello, Adik2 Lepasan SPM 2011!!! So, macam mana? Dah buat keputusan nak masuk mana? Kalau nak masuk UNIKOP dan nak check mcm mn sekeliling Unikop, boleh la check blog ni , ok? Sebarang pertanyaan pun boleh diajukan kat komen box tu.. tapi ingin diberitahu bahawa akak dah 2tahun tamat pengajian di Unikop ini.. Andai ada sebarang perubahan terhadap rupa dan kawasan Kolej tu, mmg akak xdapat update la.. sbb dah lama xjejak sana.. hahahaa~ Anyway, hopefully korg enjoy dgn blog ini, OK?
;)

Hi To All Juniors!

Posted: August 14, 2011 by Usagi in Kolej Unikop, usagi
Tags: , , , , , ,

Hello, pada semua Junior2 ataupun bakal2 Junior Unikop! Haa.. Akak buat entry ni khas utk korg.

Sekarang akak nak tau..

Apa pendapat korg ttg unikop dan macam mana perjalanan korang kat Unikop..

ni pun terbuka juga la pada semua ex-unikopian! ehehehe~ So, drop your comment down here ya!

Thank You!

Yay! Raya.

Posted: September 11, 2010 by Stowbeyie in News/Berita

Selamat Hari Raya kepada semua warga UNIKOP, muslimin dan muslimat!!! Maaf Zahir dan Batin terutama para pengajar dan teman-teman group 2A dan 3F. Hehehe! Sayang korang sume taw. Lagi satu nak duit raya.

Me, Myself, Fieza

Haa~ kat sini akak kasi maklumat lanjut ttg tarikh pendaftaran dan etika pemakaian kolej unikop ketika waktu pendaftara, induksi/orentasi dan juga kuliah serta harian.. byk sgt bakal2 junior yg nk tau maklumat ni sampai serach byk kali kat internet,kn?? hahhaahhaha~ ;)

ok, mcm ni yerr…

Tarikh pendaftaran utk Pelajar2 Baru a.ka Junior kolej Unikop akan start mendaftar pada 28 Jun 2010, iaitu pada hari isnin.. Pada hari tersebut, korg akan mendaftar, masuk asrama dan selesai pendaftaran, korg akan ada aktiviti induksi/orentasi pada sebelah malamnya.. Bermula dgn Pendaftaran, korg akan dilayan oleh kakak2 @ abang2 Fasilitator@ Fasi utk semua proses kemasukan.. Fasi2 ni akan bawa korg ke asrama korg.. harap time pendaftaran tu nnt, korg bagi kerjasama kat kakak2@abg2 ni,ok?? sbb diorg akan bz layan korg semua yg beratus2 org .. lagipun diorg kena dtg kolej 1minggu awal utk prepare semua benda.. so, giv some respects towards them,ok?? jgn masam2 muka atau tengking2 diorg..  pakaian waktu pendaftaran adalah bebas.. tapi bebas bukan bermaksud korg boleh pakai mini skrit,singlet,bikini or short pants sesuka hati.. show your good manners.. ramai parents yg hadir pada hari tersebut.. xkan korg nak biarkn diri korg jadi cerita hangat kat parents2 ni, betul x? so,sekurang2nya pakai pakaian yg menutup aurat.. TUDUNG hanya WAJIB dipakai pada waktu induksi utk pelajar Muslim bila bermulanya orentasi/induksi utk 1 minggu.. klu korg nk tau apa itu orentasi/induksi, boleh klik kat sini.. ni post akak dulu masa akak jadi fasi tahun lepas.. korg leh tgk mcm mn keadaanya.. sepanjang induksi ni, korg kena patuhi arahan yg diberi oleh fasi2 ni.. pakaian kena menutup aurat.. no legging or skirts..no singlet or spaghetti atau baju ketat n lengan yg terlampau pendek.. so, any question utk pendaftran?

ok, skrg etika pemakaian ke kuliah kat kolej Unikop.. Yg penting No Jeans, No Flip-Flop(selipar), No Mini Skirt, yg penting jgn seksi.. tu je.. ikutlah adat Melayu/bumiputra kita ni, berpakaian sopan.. klu korg gagal mematuhi undang2, DENDA lah jawapan utk anda semua~ semua ni perlu dipatuhi utk pergi ke kuliah.. tapi bila bukan waktu kuliah mcm dah abis kelas @ hari minggu, korg bebas nk pakai jeans n selipar.. klu nak pakai yg seksi pun boleh.. tapi bukan kat kawasan kolej.. nnt sia2 kena maki + kutuk dgn ramai org.. time nk keluar p jalan2 tu, suka hati korg nak pakai apa.. yg tu pihak kolej mmg xleh nak larang korg..

yg penting bagi pelajar perempuan, baju kurung bawa byk2.. senang utk perlbagai urusan..

utk semua pelajar Unikop, korg kena tahu bahawa hari Isnin ialah hari rasmi.. so korg kena pakai pakaian rasmi..

Pelajar Wanita : Baju kebangsaan spt Baju Kurung, Kebaya, baju kurung moden.

Pelajar lelaki : Kemeja+ tali leher+seluar slack + kasut. / baju batik.

klu korg xpkai mcm ni pada hari isnin, korg akan di DENDA~ (kolej mmg suka denda org..hohohoho~ even Universiti pun suka denda juga..)

Rasanya itu je kot yg korg kena tau.. akak bgtau yg basic je.. sbb Pihak kolej/ Fasi/ Senior korg akan bagitau secara detail lagi klu korg xfaham.. so, harap informasi akak dapat membantu korg.. klu ada sebarang soalan, just drop ur comment here, ok??? ;)  8-)

Selamat dtg!! Welcome to Unikop~ hehehehhehe.. so, korg dh ready barang2 korg?? apa perasaan??gembira?? benci?? xsuka?? tersenyum?? bahagia?? menyampah?? hahahahhahaha.. nnt klu dh smpi Unikop, korg luang2kn la masa bagi komen kat blog ni..he3~ klu rasa nak luahkan perasaan, blog ni la tempatnya..hehehhehehe~ ada sebab kenapa akak buat blog ni..hehehehehhe~
anyway, akak nak ucapkn tahniah kepada adik2 yg sambung blaja ni.. kuatkn semangat korg.. fikir betul2 ni ke yg korg nak buat.. do ur best,ok?? so, kepada junior2 yg ada byk soalan yg timbul difikiran anda, jgn malu jgn segan.. komen je kat blog ni,ok? insyaallah, akak akan cuba utk bagi respon yg terbaik.. Best Of Luck!!!

These are my memories when I was a Unikop student~!! Hehehhehehe~ enjoy my pics ok, juniors~?? hehehhee~ =D


=D