Sehari Selepas Duit PTPTN Dimasukkan

Apa yg korg buat lepas dpt duit PTPTN tu?
Saya tak dapat nak buat apa apa lagi . Apa yang mampu saya buat adalah mengira
dan merancang nak beli barang apa. Huh! Berderau darah bila dah senaraikan!!Macam macam nak beli!
MP3 utk hadiah adik,modem,nak kena bayar broadband,belanja kawan2 mkn,beli kasut,baju,
Lepas dikira,baki yang akan tinggal dalam akaun saya cuma RM700 jer!!
WTH??mmg kena berjimat..Saya kena list balik mana yg patut dan yg xperlu dibeli..
Sedih juga..
korg pulak?
Cerita la kat saya dan berkongsi lah pengalaman anda kepada semua!!
Enjoy ur $$$$!

g-dragon-571

3 thoughts on “Sehari Selepas Duit PTPTN Dimasukkan

  1. Duit!!!! yang paling kali seronok skali ble wet pt dah masuk..
    klu tak…adui…sedih..sian family kena kikis..
    erm..until now, dalam bank still ader RM3500 lagi…
    tak kuakn lagi…sayang la plk..
    coz b4 nie, tak penah nak sim pan wet…
    maklumlah..nak keja nanti dah ader hutang yang tunggu..huhu
    erm..tapi, rasenye sementara je kot..
    banyak dah nie, dalam list nak wat…
    korang tak rase ke nak shopping?
    duit dah ader nie…hehehe

  2. bestnyer korang dapat duit ptptn….
    sedihnyer tak dapat…tapi takpe hutang aku pun kurang
    hahahhaha…padan muka korang kena bayar 24000…
    hahaha..tu pun tak campur interest lagi
    HAHAHAHAHAHHAHAHAHA……

    ade duit jgn plak luper aku…
    terutama usagi chan!!!!
    belanja aku makan RAMEN!!!!
    HEHEHEHEHE

  3. elloz guys..
    x taw la nak tlis apew..
    saje nak kongsi pasai what to do with the ptptn money..?
    kdang2 rase macam banyak sangat..
    kadang2 rase cam x cukup jew.
    sem nie ingat nak bli hardisk lorh!
    jeles tgk my roomates bnyak yang dah bli..
    tapi ingat nak bli mp4 sony yang baru tue..
    colour pink..
    comey glax!
    nak bli laptop baru..
    tapi mesti kne penyepak free2 dgn mak aku..
    hahahha..
    duit makan sbulan jew mayb dalam 400-500..
    biase la ..
    dok ostel…
    melantka jew lar..
    nanti duit yang tinggal mesti dalam 2-3 rat..
    cane nak bli tue smuer..
    ahahahaha..
    orang ptptn..
    tolong la bagi duit pt macam mara..
    so aku x payah serabut kepala nak budget2 every month..
    help me!help me!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s