Di Mana Semua Kelab Yang Pernah Wujud di Unikop?

Kini telah masuk minggu yg ke-4 pelajar berada di Kolej Unikop tapi korg perasan x 1 benda yg maybe korg xperasan atau dikecohkan 1 kolej iaitu ttg
ke mana menghilangnya kelab2 yg dahulunya megah di semua department?

Kelab Sains,Kelab BM,Kelab AC,Kelab OM.. di mana mereka semua?? sampai skrg tiada notis ditampal utk para pelajar menghadiri mesyuarat agung kelab masing2.. Ramai pelajar yang memang dah penat nak ambil peduli kat kelab masing2 sbb selalunya kelab itu akan bersikap seperti ‘hangat-hangat tahi ayam’.. Bila semua AJK sudah dilantik,tiada aktiviti yg akan dijlnkan oleh mereka..

Grand Dinner adalah aktiviti yg wajib perlu diadakan kerana di majlis seperti inilah para pelajar boleh mengenali Junior dan Senior mereka di setiap semester.. mengeratkan hubungan diantara pensyarah dan pelajar dan utk para pelajar mempelajari cara utk bersosial dalam keadaan yg teratur..

Tapi bagi pihak AJK pula akan membangkitkan hal ttg pelajar yg enggan membayar yuran. Oleh kerana pelajar enggan membayar yuran,tiada aktiviti yg boleh dijalankan oleh kelab. Di mana silapnya?adakah ianya angkara student yang mematahkan semangat utk meneruskan perjuangan dalam meningkatkan kualiti kelab?
Perkara ini seharusnya tidak patut berlaku! AJK sepatutnya lebih bersemangat utk meneruskan perjuangan..

Jangan biarkan peristiwa di mana pada 2 semester yg lepas di mana Kelab Sains hanya menganjurkan Grand Dinner utk Senior sem 6 shj .. Tahukah anda bahawa byk pelajar2 sains yg sakit hati dgn aktiviti ini?bila peserta berkurangan,baru mereka buka tawaran utk bdk2 selain sem 6..
Peer’s Club pula telah membubarkan kelab mereka kerana mereka ingin merombak semula kelab itu.. Mereka akan membuka pendaftaran utk ahli baru selepas naik cuti ni.. Untuk MPP pula,saya ingin mencadangkan agar MPP mengenakan tindakan bagi kelab yang tidak aktif.. MPP juga patut bergerak dalam cahaya..jangan bergerak dalam gelap tanpa pengetahuan pelajar..sehingga skrg,xbyk yang saya (sbg pelajar unikop) mendengar perjuangan MPP utk penyokong mereka.. Di mana MPP??siapa AJK MPP??? bolehkah pihak MPP merungkai semua persoalan??

Bagi saya,kewujudan kelab di kolej adalah sesuatu yg bagus kerana ia boleh memeriahkan lagi suasana di kolej.. kebanyakan pelajar inginkan kelab yg sentiasa aktif dan aktiviti yg meriah! jangan biarkan kolej kita diselubungi misteri dan kegelapan tanpa cahaya~! bangkitkan semangat kita yg muda utk melakukan aktiviti yg mencabar!! Semoga ada berita baik yg akan dapat kita dgr selepas ini!!

Sukaneka
Sukaneka
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s