Dah Sampai Kolej Akhirnya!!!

wah~ kolej unikop tgh dalam renovation..tapi xde apa yg baru sgt..diorg buka bilik baru,ada katil + tilam baru..(nak minta tilam baru..sbb dah nipis..huhuhu) .. Saya sampai kat kolej unikop ni yg paling awal sekali!!! Wuhuhuhu…rasa nak nangis pun ada..xde org wei..cuba bayangkan!!! Ahli jawatan kuasa utk Orentasi tu pun xnmpk batang hidung diorg lagi..klu tau,gua balik esok jer..huhuhhuhuhu..

Well,korg semua cepatla balik sini ok??memeriahkan kolej unikop yg tgh sunyi sepi nih~!! =D

9 thoughts on “Dah Sampai Kolej Akhirnya!!!

  1. silver89,
    yep2..saya dgr pasal tu..blog kena pecah masuk..tapi xmacam kecoh sgt..ada polis datang check x??warden just datang bagi amaran utk kunci pintu n simpan pisau bawah bantal..hahahahhaha!!! tapi,harap2 semua mangsa pecah masuk tu tenang..

  2. Sepatutnya tak jadi g2 pasal pak gad banyak dok jaga…aku pun xtau a knapa jadi gini…apa lagi…gerakkan la MPM….kasi gegar skit HEP n Dato’….sampai bila nak jadi gini…MPM sepatutnya kena pro aktif…jangan ikut telunjuk kolej ja….yang penting kebajikan budak kena jaga…

  3. phantom_retrenched,
    well,u tau kan MPP@MPM mmg ada byk prob dgn pihak management kolej..banyak yang diorg pertikaikan ttg management ni..xtau nak salahkan siapa..yang penting,ketua klu buat kerja dgn amanah dan bertanggungjawab,mesti organisasi pun berjalan dgn lancar..kalau ketua pun kepala ting tong nak buat macam mana.. ttg asrama tu,itu bukan kes pertama sebenarnya..kalau diikutkan,ada lagi asrama yg kena pecah masuk tapi tak tersebar sangat..sebab semuanya kelalaian masing2..yg pihak sana nak salahkan pihak sini,yang pihak sini pun nak marah pihak sana..diorg xpentingkan sangat benda2 yg bagi diorg ni remeh temeh..tapi bila tiba je intake student baru,barula nak pasang pintu baru,gate baru,cat bangunan baru..nak kaburkan mata orang luar terutamanya ibu bapa yang daftarkan anak2 mereka kat kolej ni..
    Niat saya bukan nak burukkan kolej ni ataupun sesiapa..tapi,management tolongla ambil berat ttg kebajikan pelajar2nya..kami mungkin boleh bersabar kalau atap atau bumbung bocor,tapi kalau nyawa kami melayang disebabkan kelalaian,apa yg management nak buat??bagi alasan yg xmasuk akal??
    inilah harapan,misi dan visi saya bila saya buat blog unikop ni..agar semua pihak boleh buka mata terutamanya MPP dan management Kolej Unikop buka mata mereka ttg masalah yg menimpa nasib kami semua sepanjang 3 tahun di sini..

  4. alahai sedihnya dengar luahan hati blogger….aku pun tau gaya kolej nih….kadang2 diorang xnak dato’ tau…konon2nya semuanya OK…tp kalu benda basic mcm tombol pintu takdak dengan bumbung bocor sampai blh buat SUNWAY LAGOON dalam bilik, apa kejadahnya semaua ini???try suh umah diorang xdak tombol, suh umah diorang bumbung bocor, dengan pantas p repair….kalu bilik student buat tak tau ja…bila jadi macam ni nak nyalah kat student lak…apa kejadahnya semua ini???tp student pun kene a jaga kemudahan yang kolej bagi jangan dok bagi melingkup ja…student pun ada part kena jaga harta kolej…jgn repair hari ni esok dah lingkup..hahaha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s