Tarikh Pendaftaran Julai 2010+ Etika Pemakaian Kolej Unikop

Me, Myself, Fieza

Haa~ kat sini akak kasi maklumat lanjut ttg tarikh pendaftaran dan etika pemakaian kolej unikop ketika waktu pendaftara, induksi/orentasi dan juga kuliah serta harian.. byk sgt bakal2 junior yg nk tau maklumat ni sampai serach byk kali kat internet,kn?? hahhaahhaha~😉

ok, mcm ni yerr…

Tarikh pendaftaran utk Pelajar2 Baru a.ka Junior kolej Unikop akan start mendaftar pada 28 Jun 2010, iaitu pada hari isnin.. Pada hari tersebut, korg akan mendaftar, masuk asrama dan selesai pendaftaran, korg akan ada aktiviti induksi/orentasi pada sebelah malamnya.. Bermula dgn Pendaftaran, korg akan dilayan oleh kakak2 @ abang2 Fasilitator@ Fasi utk semua proses kemasukan.. Fasi2 ni akan bawa korg ke asrama korg.. harap time pendaftaran tu nnt, korg bagi kerjasama kat kakak2@abg2 ni,ok?? sbb diorg akan bz layan korg semua yg beratus2 org .. lagipun diorg kena dtg kolej 1minggu awal utk prepare semua benda.. so, giv some respects towards them,ok?? jgn masam2 muka atau tengking2 diorg..  pakaian waktu pendaftaran adalah bebas.. tapi bebas bukan bermaksud korg boleh pakai mini skrit,singlet,bikini or short pants sesuka hati.. show your good manners.. ramai parents yg hadir pada hari tersebut.. xkan korg nak biarkn diri korg jadi cerita hangat kat parents2 ni, betul x? so,sekurang2nya pakai pakaian yg menutup aurat.. TUDUNG hanya WAJIB dipakai pada waktu induksi utk pelajar Muslim bila bermulanya orentasi/induksi utk 1 minggu.. klu korg nk tau apa itu orentasi/induksi, boleh klik kat sini.. ni post akak dulu masa akak jadi fasi tahun lepas.. korg leh tgk mcm mn keadaanya.. sepanjang induksi ni, korg kena patuhi arahan yg diberi oleh fasi2 ni.. pakaian kena menutup aurat.. no legging or skirts..no singlet or spaghetti atau baju ketat n lengan yg terlampau pendek.. so, any question utk pendaftran?

ok, skrg etika pemakaian ke kuliah kat kolej Unikop.. Yg penting No Jeans, No Flip-Flop(selipar), No Mini Skirt, yg penting jgn seksi.. tu je.. ikutlah adat Melayu/bumiputra kita ni, berpakaian sopan.. klu korg gagal mematuhi undang2, DENDA lah jawapan utk anda semua~ semua ni perlu dipatuhi utk pergi ke kuliah.. tapi bila bukan waktu kuliah mcm dah abis kelas @ hari minggu, korg bebas nk pakai jeans n selipar.. klu nak pakai yg seksi pun boleh.. tapi bukan kat kawasan kolej.. nnt sia2 kena maki + kutuk dgn ramai org.. time nk keluar p jalan2 tu, suka hati korg nak pakai apa.. yg tu pihak kolej mmg xleh nak larang korg..

yg penting bagi pelajar perempuan, baju kurung bawa byk2.. senang utk perlbagai urusan..

utk semua pelajar Unikop, korg kena tahu bahawa hari Isnin ialah hari rasmi.. so korg kena pakai pakaian rasmi..

Pelajar Wanita : Baju kebangsaan spt Baju Kurung, Kebaya, baju kurung moden.

Pelajar lelaki : Kemeja+ tali leher+seluar slack + kasut. / baju batik.

klu korg xpkai mcm ni pada hari isnin, korg akan di DENDA~ (kolej mmg suka denda org..hohohoho~ even Universiti pun suka denda juga..)

Rasanya itu je kot yg korg kena tau.. akak bgtau yg basic je.. sbb Pihak kolej/ Fasi/ Senior korg akan bagitau secara detail lagi klu korg xfaham.. so, harap informasi akak dapat membantu korg.. klu ada sebarang soalan, just drop ur comment here, ok???😉  8-)

9 thoughts on “Tarikh Pendaftaran Julai 2010+ Etika Pemakaian Kolej Unikop

  1. hurmmmm pening la , nk plih unikop or nk tggu result upu . . . .arggghhhhhh confuse
    actually sgt2 teruja dpat twaran msuk unikop . . . .coz dpt twran kos yg sy inginkan slama nie . . . .

  2. Adik Tasya,
    haii~ hahaha.. xla dik… xsetiap hari.. ada harinya.. isnin n jumaat klu xsilap la.. akak ni pun dah 1tahun abis blaja kat unikop… ehehehe~ tapi rasanya peraturannta still sama.. yg penting adik xleh pakai baju seksi mexyy ,nmpk ketiakkk n seluar pendek n skirt atas lutut.. mmg kena saman n sound nnt.. hahahaa~ of coz semua kena formal + casual yg berpatutan.. adik leh tgk pics kat dlm ni.. leh tgk mcm mn kitorg pki.. ehehhee~ harap membantu..

  3. Nasuha,
    Hi~ dapat tawaran apa dik??? klu rasa berminat, masuk la.. better tunggu UPU klu tawaran blm kuar.. tapi stil leh apply Unikop,kn? bg je jawapan dulu.. nnt klu UPU dh kuar, leh choose,btl x??

  4. Hi Nurul!
    No prob ,dik~ ahahaa.. dah nak masuk unikop eaa?? Good luck tau! study elok2!! =D

  5. Salam Zudin,
    oh kalau Diploma in Policing and Investigation tu xsure sbab masa batch akak, course tu tak ada. akak dah lama tinggalkan Unikop. hahaha.. Batch 2007..
    Kalau ianya under UiTM, tak ada masalah dengan kelulusan MQA tu.. sbb memang itu mmg under UiTM. convocation kat UiTM, sijil diploma dari UiTM.
    APa2 kalau ada sebarang pertanyaan, boleh contact kat pejabat urusan Unikop.😀

    All the best, Zudin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s