Cadangan & Pertanyaan

Page ini dibuka jika para pelajar,pensyarah mahupun ibu bapa [jika ada],yg ingin memberikan sebarang pandangan atau cadangan dan pertanyaan,
just bagi je komen kat bahagian komen yg kat bawah tu~
jangan biarkan kosong jer!!
Saya harap anda semua menyokong blog ni dan majukan kehidupan pelajar kolej Unikop~!
TQ~!!
(^_^)

Di sini saya sertakan cadangan yang terlintas di fikiran untuk menjadikan blog ini lebih berguna.

1) Jadual Waktu bagi setiap kelas untuk setiap Semester dan Course.
2) Ruang utk pensyarah membuat pengumuman tentang kelas@kerja rumah
etc – Miss Kimia cuti pada Feb 14 kerana Selesema dan tidak dapat mengajar utk kelas
3C,5B dan 5C.
3) Ruang utk pelajar memberi cadangan kepada MPP [Majlis Perwakilan Pelajar] agar segala cadangan pelajar
dapat diketahui oleh MPP dan dijadikan sebagai Kertas cadangan @ Proposal utk diserahkan kepada Pihak pengurusan Kolej
4) Ruangan untuk pelajar berhubung dengan pelajar lain
5) Ruangan untuk pelajar membuat pengumuman seperti Majlis Perpisahan,Majlis Hari Jadi,Jualan @ aktiviti bulanan
dan penjualan tiket bas.

ini adalah cadangan yang terlintas di fikiran saya buat sementara ini..
jika anda ada cadangan yg lebih bernas dan menarik,just type ur idea in my comment box~!
Simple as A.B.C~!!

15 thoughts on “Cadangan & Pertanyaan

  1. cemeykom…huhu….aku juz nk bg cdgn sbb aku rase kolej kte ni byk wit..asyik2 kne saman…haha..so, nila cdgn aku…kelab bdminton ni rasenye kne ade coach so at least adela waktu train yg konsisten..kolej len pn ade coach…2 sbb dme konfiden mse tournament kt uitm 2…haha…byk gak faedah klu ade coach ni…ade bende yg kte xtau tp coach tau…hahaha…so, hire la sape2 yg ade pengalamn…kuikuikui…

  2. Lolipop Udang,
    bagus cadangan tu.. sebenarnya,kelab badmintmon ada jurulatih tapi maybe diorg xbuat apa yg patut tu yg xbergerak sgt..lgpun tu jurulatih sukarelawan je..
    Sir Hanafi tu jurulatih jg.. sem ni kita xdapat nak cari n bayar jurulatih terlatih sbb kelab xde bujet yg cukup..
    tapi,utk sem yg baru ni,kitorg akan lakukan yg terbaik..ca jurulatih terbaik sbb kitorg nak tebus balik kekalahan kat UiTM hari tu~!!!!!!!!
    Pastikan sukan tahun depan,kita dapat juara~!!!!!

  3. salam, maybe you guys need to write a proposal and address it to the CEO, minta bajet untuk jurulatih, jersi dan sebagainya. kadang2 orang ‘bawahan’ susah nak gerakkan ‘orang atasan’. tapi kalau students minta dengan cara baik mungkin akan dipertimbangkan…

    last year saya ada jugak escort students pergi sukan kkb. sedih gak tengok orang lain semua ada ‘baju’ masing2, unikop hanya pakai tshirt putih unikop je…allowance jangan cite lah…

    tapi takpela…kadang2 itu semua luaran je, yang penting korang semua kena ‘berusaha’ untuk naikkan nama unikop. all the best!

  4. a.z
    wah, ini mmg satu cadangan yg bagus! sblm SUKOB yg lepas ni,kelab badminton mmg ada nk bg pemain diorg jersi sendiri..tapi,disbbkan kitorg dgr khabar angin kata,kolej akan bg t-shirt free,tu yg kelab tarik balik..rupanya,t-shirt tu bkn kolej punya..
    Kelab Badminton mmg nak menjadi kelab yg terbaik dalam bidang sukan~!!
    Thanks again atas cadangan tu~!!

  5. hi Eyda..
    akak pun dh xure sbb dh 1tahun menamatkan pengajian.. hehehee~ tapi last masa akak sem 6, dgr cerita roomate akak, dh xde lagi mandarin sbb xde lecturer nk ajar..so, ada bahasa arab je..

  6. Sis… bolehkah Sis upload sedikit gmbr bagaimana kawasan asrama. Dan bilik untuk kami yg akan tggal di asrama? Tringin lihat bgaimana.. adkah kselamatan brg2 bharge spt laptop dan hp terjamin? Dan bgaimanakah cre nk atasi klau nk jge brg2 tsebut.. klau pergi ke kuliah bolehkah klau xpkai bku kurung? Pakai tshirt /dress dgn skirt labuh? Mhon keterangan ~

  7. salam…saya dpt offer ke unikop next week dan ingin tahu beberapa perkara:

    1. berapa kos yg diperlukan bagi 1 sem
    2. adakah benar semua yuran pengajian di tanggung
    3. berapa kos asrama bg 1 sem
    4. berapa keluasan kampus unikop di bt cave ni
    5. bolehkah pelajar tinggal di asrama shgga sem 6
    6. tahap disiplin dan peraturan yg dilaksanakan

    sekian,terima kasih

  8. Hi,Alifah..
    wowww..banyak betul pertanyaaan alifah kat blog akak.. hahaha.. ok.. akak cuba jawab secara general ya??btw, sorry lambat jawab sbb mmg dah lama xbuka blog..dan akak pun dah lama grad daripada Unikop tu..
    Alifah dah tgkkan gambar2 asrama yg akak upload tu?? brg2 berharga,insyaallah selamat..apa2 pun still kena jaga dgn baik..alhamdulilah,roomates akak semua xde hilang2 barang sepanjang 3tahun stay situ.. trust and honesty is all you need,.
    pasal nak pakai baju, tu xde masalah selagi sopan.. jgn sleeveless sudah..ikut peraturan UiTM,baju kurung tu adat..hahahaha.. ada hari korg wajib pakai..kalau xsilap,hari isnin..
    dan pasal kebersihan dan kak ti yg disekitar kolej tu, akak xdpt nak jawab.. sbb serius dah lama xpergi sana..
    tapi serius akak cakap..sepanjang belajar mmg xsuka tempat asrama tu..sbb management.. tapi percayalah dik.. lepas je habis belajar, bilik yg 4 org dan kongsi seramai 16 org satu rumah tu adalah pengalaman PALING BERHARGA dalam hidup.. sampai sekarang kitorg always rindu dgn suasana kat Unikop tu.. banyak yg berjaya siapa yg grad kat Unikop tu.. semua lecturer sempoi.. btw, Alifah dah masuk ke Unikop ke skrg ni??? harap akak sempat lagi la ya jawab soalan Alifah..🙂

  9. Salam akak!! Peace yow!! Saya dh masuk unikop kak🙂 saya dah habis satu sem and dapat 3 pointer alhamdulillah.. Sory byk tanye yelah suspense sbb misteri jugak unikop ni.. So when i arrived here saya dah faham kehidupan dsini jauh beza dgn U biase.. But sometimes have problem tapi best!! People arounds okay la.. Huhu.. Bilik saudah just 11org sem lepas.. Sem ni lagi sikit.. Sbb xramai junior.. Now dah sem dua akak.. Doakan kejayaan saya ye!! Btw kan.. Soal cik ti cik ti tukan , akak boleh update entry baru kot!! Cik ti ade je.. Tapi tak ganggu org.. Duk dalam longkang and tong sampah je.. And now unikop dah better.. Keselamatan sgt diutamakan.. Ade pak guard yg sgt strict tauu.. And soal cik ti tu jaga kebersihan takde la dia.. Lagipun unikop buat operasi tauu utk banteras cik ti.. Hehe bagus tak?! Hihihi.. Sy dduk 18g lebih kurang akak je dlu dlu.. Lipas ade klau buang makanan dlm blik(blik bawah la) cikti pon lebih kpd bilik bawah je skrg ni.. Atas atas xde.. So buang makanan kat luar so sttle.. No problem sis.. Btw sy amek kos akaun kat sini.. So welcome junior… Semuanya okay kat sini 👍👍👍

  10. But kelemahan still sama almari dapat sebelah je.. Tapi takpe.. Ckup je ltak brg smua jngan risau to junior.. Klau ad loker lebih boleh request pakai takdehal..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s